2010-05-16

Test blogg

För ett tag sen avslöjade en hacker i Lettland hur den politiska eliten gynnade sig själv med mycket generösa löner och förmåner, samma elit som inte vet några gränser när de sänker ekonomin för vanligt folk i Lettland, sänker löner, stänger sjukhus etc.

Zapatero i Spanien hade åtminstone den goda smaken att själv ta en sk "hair cut" på 15% när han annonserade stålbad för folket och offentliganställda. Zapoterod månadslön efter sänkningen skulle bli en bit över €6000 i månaden. Men kan detta stämma!, bara €6000, våran fredde har över €14000 i månaden, fy tusan det måste vara knapert för den lättsinnige latino-socialisten.

Men det är väl en principsak för socialister att inte vara girig och roffa åt sig av de hårt tyngda skattebetalarna. Det blir säkert andra bullar här också när vi får en socialistledare i höst. Men hur var det nu, våra socialistledare brukade hanka sig fram på det knapra riksdagsarvodet med tillhörande förmåner när de var i opposition dvs tills den senaste som tyckte det var väl magert och höjde sin lön med ca 80000 i månaden på ett bräde. Skulle minsann inte vara sämre än fredde, hur skulle det se ut.

skor_01


Förövrigt väntar vi med spänning på att eurobossarna skall visa lite Zapaerosolidaritet och dra till med ett riktigt stålbad i Bryssel, där finns det en fet övergödd offentlig sektor med skyhöga löner och förmåner som skulle behöva bantas.

0 comments:

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>