2010-06-15

"Rekordlågt stöd för euron"

Public Service - SR:

"Om det hade varit folkomröstning om euron i maj i år skulle bara 28 procent röstat ja och cirka 60 procent skulle röstat nej.
...
Aldrig tidigare har så många varit emot ett svenskt medlemskap i valutaunionen.
...
Andelen som säger att de i huvudsak är för svenskt medlemskap i EU var i maj cirka 56 procent och andelen emot var cirka 20 procent."


Det är ju minst sagt förståeligt, men trots det lite oroande att så pass många som nästan 30% är för dårskapen. Så många potentiella folkpartister får det bara inte finnas här i landet?

Det genomobjektiva Public Service låter en stycken politiker kommentera detta, Carl B Hamilton från Folkpartiet. Som om detta på minst sätt skulle tillföra någon objektiv analys av resultatet.

Vad som dock är en aning märkligt är det inte speciellt rubbat andelen som är för EU, även om de som är emot fått ökad anslutning från de "osäkra" och ökat med 18%.

Förstår inte euro-motståndarna bland dessa 56% som är för EU att vi inte på minst sätt har något undantag från Euron, den är obligatorisk för EU-medlemmar. ECB påtalar detta faktum om och om igen och "kräver" att vi snarast tar nästa steg och går in i ERM. Förstår inte folk här i landet att folkomröstningarna om Euron bara är charader, att våra politiker ljuger oss rätt upp i ansiktet när de säger att vi har någon valmöjlighet i det avtalet som vi tecknat med EU.

Det är förstås inte bara svensken som är misstänksamma mot denna artificiella valuta fiktion, runt om i världen spekuleras det om den överhuvudtaget ska överleva. Analytiker i Storbritannien gav den en smal chans, en sk "straw poll" bland japanska affärsjournalister gav den 30% chans att överleva. Med tanke på den bisarra medicin som EUrokraterna vill ordinera EU och Eurolandet för att få det krassliga Eurolandet på fötter är det förståeligt. Ingen vid sina sinnens fulla bruk skulle ordinera åderlåtning som bot för anemi.


uppdat:

  För Emot   rest
Totalt 28 60   12
Män 31 58   11
Kvinnor 24 62   14
S 23 67   10
Mp 20 67   13
V 18 74   8
M 40 48   12
Fp 40 49   11
C 26 62   12
Kd 23 64   13

Notabelt att hos alla partiernas sympatisörer är en majoritet emot Euron.

0 comments:

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>