2010-06-12

Skvalpvalutor

“Sedvanlig” svensk "beggar thy neighbour" politik när exportintressena är “hotade”. Då överskottet i utrikeshandeln i % låg kvar på rekordnivå var handelsbalansen inte ens i närheten av att vara "hotad". Man frågar sig vad Greker, Spanjorer m.fl. tycker, dessa som brottas med kostsamma underskott i sin utrikeshandel vilket orsakar svår skuldsättning.
 

3 comments:

Björn Nilsson sa...

Intressant att lilla Sverige kan hjälpa till att köra den internationella konjunkturen i botten. Underkonsumtion här hemma och så kanske man kan försvåra för några andra därute - smart kombination! Men fenomenet är inte nytt. Om man tar lönesidan för ingenjörer så kunde L M Ericsson leva rätt bra på sina billiga svenska sådana redan för länge sedan (LME var känt som låglöneföretag). Man kan inte bortse från rätt dålig inkomstutveckling i Sverige när man ser till exportens utveckling, men exportindustrin var ju helig under Strängs tid och kanske är så fortfarande. Men man kan ju fråga sig om den inte är så helig att den håller på att bli en gökunge i det svenska ekonomiska boet.

Björn Nilsson sa...

PS. Såg dina kommentarer hos Kildén & Åsman angående Merkel och Sarkozy som grälar. Jäkligt bra bl.a om socialdemokraternas roll. Har du något emot att jag plockar över något av dem som "gästinlägg" på min blogg? De förtjänar mer uppmärksamhet. DS.

Teckentydaren sa...

Du får gärna plocka vad du vill, har man lagt ut det på nätet får man nog leva med att det blir allmän egendom. :-)

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>