2010-07-04

ännu en "copy cat"

det finns mycket att regummera

Suck ...

Och nu kommer M och gör en "copy cat" på S yuppie affisch från 1985.

M snor klassisk valaffisch av S - DN

Vad ska nu Mona och S-strategerna göra?


"för jag vill ha ordning på Sveriges ekonomi"
(sic!)
Den minnesgode och historekunnige vet ju att S valaffisch 1985 var synnerligen osmaklig då man sen 1982 rekorddevalverat (utan att landet hade några egentliga bytesbalansproblem), höjt konsumtionsskatter mm och kraftigt stramat åt ekonomin så löntagaren fått se rejäla reallönesänkningar samtidigt som börsen slog rekord efter rekord, den svenska börsen gick bäst i världen. Det var även rekordtider på konst och antikvitetsauktionerna, återkommande nyheter om hur priserna blev högre och högre. Svenskens sparande var för lågt ansåg man (3-5% har jag för mig) och så såg man till att denne fick ännu sämre möjligheter att spara, sparandet blev negativt. Detta trodde man skulle på något mystiskt sätt skapa ökade investeringar i näringslivet (exportsektorn), exportindustrin investerade förstås efter behov och inte för att S överöste dem med vinster. På hemmamarknaden fanns det ju ingen större anledning att investera när folk fick sänkt köpkraft.

Återvinnig är nog så bra men en del saker kanske bör destrueras för gott.
Summa summarum så får man nog säga att denna "copy cat" inte bara inskränker sig till affischen utan också den politik som föregått affischerna. Fast förändringen har knappast varit lika dramatisk och omvälvande som den var då när originalet skapades. Då på den tiden var det relativt nyskapande att ta från de många och ge till de få, nu har vi ju "vant oss" vid att det är  normen.


I knoppstadiet är de blodröda för att sen blekna när de väl slår ut.
Vem vet det är kanske snart dags för ett rosornas krig mellan de gamla och nya "arbetarpartierna"

------------
PS.

Han den nye yuppien ser ut som en typisk rot-skojare. Ett av barnen köpte för ett tag sen ett hus som var i behov av renovering. Jag har alltid ansett att allehanda fördomar om hantverksbranschen var klara överdrifter och folk var okunniga om vad de köpte. Men när den ene skojaren efter den andre kommer för attt titta på ev. uppdrag så blev jag efterhand allt mer förstående för de stackars rot-köparna. Okunniga och tvärsäkra var bara riktnumret för att inte tala om hur fräcka de var i prissättningen.

5 comments:

Björn Nilsson sa...

"Hantverk, hantverk
är en sabla huvudvärk"
sjöng schlagerförfattaren Peter Himmelstrand för många år sedan. Han lever inte längre. Kanske en hämndlysten hantverkare fick tag på honom?

Skulle man inte kunna ta högerns affischer från kosackvalet 1928 och göra om till anti-höger?

Teckentydaren sa...

man kan ju alltid försöka. :-)

Björn Nilsson sa...

Suck. Jaha, det är alltså någon som knyckt min idé redan innan jag själv kom på den. Typiskt.,,.

Teckentydaren sa...

Inte alls så, jag stal den direkt och gjorde några utkast. Men det är ju så svårt nu för tiden inte är S i själ och hjärt emot t.ex. NATO och Euron tror Mona på och vill inför a så fort vinden vänt. Att ge sig ut i fälttåg och kriga i främmande land är der väl numer egentligen ingen som är emot, i vart fall inte om det skulle kosta en plats vid köttgrytorna.

Björn Nilsson sa...

Jaså, jag fick vara inspiratör i alla fall. Ballt! Du har klar talang för det här ser jag!

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>