2010-07-06

F! - hot chicks eldar på

"better to burn out than to fade away".

Visst kan man göra jämförelsen med att köpa reklam och propaganda med att Gudrun och FI får mer uppmärksamhet för pengarna genom att elda upp dem. Men om man köpt något så hade det bidragit till sysselsättning och arbete, nu gjorde man en åtstramande åtgärd, lite pengar togs ur cirkulation. I och för sig ett obetydligt belopp i sammanhanget men som princip känns det fel.


"– Det är klart att det är provocerande att elda pengar, men frågan är mycket större än så. Det handlar inte om välgörenhet, utan om att vi ska förändra och göra skillnad?"

Det är inte utan att man kommer att tänka på den onde fabrikören i "den enfaldige mördaren" - "det är inte pengarna Månsson det är principen ...".


Gudrun och FI får naturligtvis media att flockas i Almedalen när man gör nåt så här spektakulärt, detta kan förstås sen "mätas" likt man "mäter" monarkins reklamvärde i genererade "spaltmeter", i en sådan värdering får man nog en hel del för pengarna. Men det lär förmodligen mest generera förakt och löjets skimmer över Gudrun och FI ute i stugorna.

Några övergödda kapitalister har skänkt en slant till Gudrun och FI för att själv få lite uppmärksamhet, *gäsp ....*

Det bara cementerar ännu mer Almedalen som ett jippo för det lilla svenska etablissemanget som helt distanserat sig från folket som till största delen står för fiolerna. Det känns som vilket "branschjippo" som helst, varför inte flytta det hela till typ Älvsjömässan, allihop kommer ju ändå från kungliga huvudstaden, stora ekonomi och miljövinster kan göras när alla kan ta tunnelbanan och sova hemma.


Jag känner inte Gudrun, men när hon var partiledare för V så var hon utan tvekan en av de vassaste partiledarna. Hon kunde diskutera de flesta ämnen på ett intelligent sätt och det framgick tydligt att hon hade grundläggande kunskaper och faktiskt förstod vad det handlade om, det är långt i från alla framträdande politiker man får det intrycket av. Dessutom var hon en lysande talare som kunde tala om vad som helst utan att läsa tal från "telepromter" som någon annan skrivit. Alla kan förstås inte vara på topp hela tiden och de kanske också behöver den rätta plattformen för att komma till sin rätt.
--------------
Updatering
Gudrun och FI torde nog vara den "almedalning" som får mest internationell uppmärksamhet.

UPI - Swedish feminist party burns $13,000
NPR Swedish Feminists Burn $13,000 In Salary Protest
BBC Swedish feminists burn cash in wage equality protest
SvD, DN, GP, SvD

0 comments:

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>