2010-07-05

Jean-Claude Pangloss trampar på i ullstrumporna

Plan XVII For Europe - Krugman
So, I was reading Jean-Claude Trichet’s latest about how austerity will be expansionary, not contractionary, because confidence will conquer all, and I realized what it reminded me of. ...


DAVOS/SWITZERLAND, 24JAN08 - Jean-Claude Trich...
[J-C Pangloss] Sees Progress in Euro-Zone Economy
"We see structural reforms as fundamental if we want to increase the economic growth potential of Europe,"

Det har ECB gaggat om sen den dagen det bildades, de är förmodligen inte nöjda förrän de omvandlat EUropa till ett u-land IMF style.

"Austerity drives and deficit cuts would not choke growth but rather restore confidence, he said."

“Europe has an ability to confront challenges that is above expectations,” said Mr. Trichet

Helt osökt kommer man att tänka på herr Pangloss och Credit Lyonnais affären.

Trichet on trial
"The nine accused did not seem overly concerned when they appeared in court on Monday. Of course, it is a personal humiliation for these brilliant civil servants to have to admit making mistakes, or worse. But looking back at the history of trials against high-ranking civil servants in France, they needn't worry too much."

I have no problem with austerity, rigor. I call this good budgetary management.”
Jean-Claude

Nä han lär väl inte drabbas av någon åtstramning.
Att den här typen av psykopater ska ha sådan oinskränkt makt är skrämmande.

Samme herr Pangloss höjde räntan i Juni 2008 för att han var övertygad om att inflation och inte en megakris var det största hotet mot Euron och Europa. Våra egna Panglossar bar förstås på samma illusion och höjde räntan.

Varför sitter karln kvar på sin upphöjda post, varför har han inte fått foten? Oh jag glömde, dessa herrar och damer står ovan sådant, det är till och med straffbart med fängelse för politiker att göra något som kan ses som påverkan av dessa illustra herrar och damer som bestigit den monetära parnassen.


När man läser artikeln med Jean Claude ser man hur även den gode "Pangloss" gör en ren "copy cat" på Sahlin och Östros artikel i DN för ett tag sen om stålbadets och den vinande svångremmens hälsosamma natur.Enhanced by Zemanta

1 comments:

Björn Nilsson sa...

Vilken filosofi-wannabe som helst skulle ju påpeka att "tillväxt" och "förtroende" inte behöver vara samma sak. Att bankkapitalet använder statskassorna ungefär som hönan som lägger guldägg och har "förtroende" för att politikerna inte sätter stopp för dem lär ju inte befrämja någon annan säker tillväxt än i spekulanternas kassor. Baksidan av det blir ju att folk i allmänhet kan känna bristande förtroende för systemets hållbarhet vilket gör att alla håller fast vid vad de har och just bidrar till att systemet kraschar i och med att dess cirkulation av varor och tjänster stoppar upp. Han kanske är en riktigt lömsk anarkist den där Jean-Claude? "Ned med allting!"

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>