2010-08-01

Är dom dumma på riktigt?

Det är inte lätt för de politiska blocken här i landet de dras bägge med sina sänken. De rödgröna har sina kolonialkrigare, men Alliansen har ju Maud som helt på egenhand står i en klass för sig själv, Kd och Fp ska förstås inte glömmas men de är inte i riktigt samma klass som Maud.
Nu vill den där centermänniskan delprivatisera vattenfall, iofs ville även Kd det för någon månad sedan.

Jag menar hur politiskt otaktisk får man vara, propagera för att sälja Vattenfall eller som Fp vilja ha folkomröstning om Euron.

Dom är ju spritt spångade galna.

Maudan klar inte av att få mycket stöd i de annars klart högerdominerade kommentarerna på DN och SvD:

"Ärligt talat, finns det ingen som kan få den här käringen att hålla käften. Hon är en enda stor pladdertacka. Det vore en gagn för hela Sverige om hon försvann utanför riksdagens dörrar."
"Mauderaten- När ska någon stoppa denna människa och hennes vettvilliga idéer,"
"maud och behovet av att öppna Beckomberga igen"
"Ovanligt korkat. Den fråga som gör att jag flyttar min röst mellan blocket och jag tror fler kan reagera så. "
"Undrar om... där kan finnas nåt samband mellan Mauds utspel och finansieringsfrågan avseende projektet Markbygden 1.101x vindsnurror della max] - där f.ö. hennes son är anställd av exploatören... hmm?"
"Har kvinnan tappat det sista hon möjligen hade kvar i hjärnan?"
"Mauds försök till att motivera sitt förslag är så idiotiskt att hälften vore nog!"

Det borgarna verkar hata allra mest av allting är att medborgarna gemensamt äger någonting av värde. Det är förmodligen direkt motbjudande för dem att även kreti & pleti och underklassen står som ägare av dessa stora värden. En annan anledning är förstås att gynna kapitalet så de som rentierer kan "beskatta" tidigare nämnda med vinster etc. Men det förstnämnda verkar vara det primära för den politiska högern i det här landet, man ser hellre att offentligt ägda bolag i Finland, Tyskland, Frankrike, Hongkong etc äger och driver allmänna nyttigheter än att det sker med svenska folket som ägare. Avogheten mot folket är större än solidariteten med landets kapitalister.

Sen får man ju inte glömma att det här med el-idiotin är påbjuden av EU som gällande ordning, förr använde sig andra länder i EU Sverige som skräckexemplet när de försökt värja sig mot EU-idiotin.


I samband med krisen för bilfabrikanterna uttrycktes det en del förvåning och syrliga kommentarer i stora affärstidningar som FT och Economist över den svenska regimens inställning till landets bilindustri. Det normala är att regeringar och inte minst deras näringsministrar gör vad de kan för att skydda ländernas stora industrier. Man kunde ana att skribenterna i de stora affärsdrakarna var lite perplexa över t.ex. Mauds uttalanden, typ är människan från vettet.

1 comments:

Björn Nilsson sa...

Ja (som svar på rubrikens fråga alltså). Odell, jag säger bara det, Mats Odell ...

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>