2010-09-03

En till görsosse

som "träder fram" och ska slå i en spik i Sahlins S-kista.

Newsmill:
"Mona Sahlins förra talskrivare: Därför överger jag S för C"

Greger Hatt heter han, som har varit talskrivare åt Sahlin och Ingvar Carlsson.

Han gillade inte heller Myrdals modesta förslag om att vi skulle bygga välfärd åt oss själva med den stora lediga kapacitet av resurser vi har här i landet.
"Så enkelt är det inte. Både jobbkrisen och (s) kris är så djupa att fler än jag, trots att jag hade medlemskap i socialdemokratin, inför förra valet röstade på Alliansen."
Säger den avhoppade medarbetaren i S-ledningen. Mer än så utvecklar han inte detta, vilket förstås hade varit på sin plats om han nu haft något att komma med i det ämnet.
"Jag har sagt till alla sossar som velat lyssna sen förra valet att (s) behöver skaffa sig en egen Anders Borg, i bemärkelsen en person som systematiskt driver fram idéförnyelse."
...
"En period till i opposition är nog nödvändigt för att göra den omprövning och nydaning som behövs för att ge relevanta vänstersvar på dagens samhällsproblem, mer än att drömma om fornstora dagar och makthegemoni."
Jo under ledning av landets i särklass högst betalde partiledare Maud har Stureplanscentern ide-förnyats sig så det står härliga till, så pass att man får vara glad om man klarar 4% spärren.

Visst en period till i politikens utanförskap och sen skriver Greger på Newsmill om hur han längtar efter S i regeringsställning, han kanske rent av byter parti igen.
"För egen del inser jag att jag hör mer hemma i Centerpartiet. ... dessutom verkar Centerpartiet vara ett ovanligt varmt, öppet och vänligt parti mot nykomlingar - ett parti som faktiskt, till min förvåning, är intresserat också av vad vi nykomlingar tycker."
Man undrar förstås om det har betydelse att karln är gift med fd stabschefen för Centerpartiets partiledarstab och numera statssekreterare för Centerpartiets samordningskansli vid Statsrådsberedningen.

Men bilden klarnar varför det går så dåligt för sossarna, om inte ens talskrivare och medarbetare åt ledningen är sossar blir det förstås inte så lätt att föra en sossepolitik, förutom då på första maj förstås.


Jo här gäller det att hålla i hatten så den inte blåser av, om S-skrällen innebär att de förlorar dessa "briljanta" medarbetare som nu träder fram så är det nog ett nyttigt och välgörande reningsbad. Det verkar vara gott om den sortens s-konsulter som Myrdal rekommenderar att S gör sig av med.

4 comments:

Björn Nilsson sa...

Konstigt namn, det låter medeltida. Jag skulle kunna tänka mig ett medeltida diplom som meddelar att "riddaren Greger Hatt skänker för sin faders och moders själars frälsning ett öresland till Nydala kloster, etc etc".

Om han dessutom hoppar till Centern måste han väl vara lite konstig själv också? Även om S verkar vara ett sjunkande skepp borde det finnas andra som flyter bättre än Olofssons läckande skuta?

/lasse sa...

"Om han dessutom hoppar till Centern måste han väl vara lite konstig själv också?"

Det är bara riktnumret, han har till och med gift sig med en centerpartist i den absoluta centertoppen som varit fd stabschefen för Centerpartiets partiledarstab och numera är statssekreterare för Centerpartiets samordningskansli vid Statsrådsberedningen.

Det må gå dåligt för Stureplanscentern men de är icke desto mindre Sveriges rikaste parti, man spenderar på de sina i vart fall är partiledaren Sveriges bäst betalda, enl. senaste notering ca 185 000 i månaden, förmodar att det tillkommer styrelseuppdrag och traktamenten mm och en väl tilltagen pension på det.

Björn Nilsson sa...

Hm, det kanske kan vara lönsamt i alla fall ... man kanske skulle skaffa sig medlemskort i centern?

/lasse sa...

De är ju inte så många så det ska väl inte vara helt omöjligt att armbåga sig upp mot toppen där champagne, lax och löjromstoastarna förmodligen hör till det dagliga näringsintaget. Men det är nog säkrare att gifta in sig i toppen direkt.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>