2010-09-11

EU prövning av vår budget

EU ska från 2011 förhandsgranska Sveriges statsbudget innan den får visas för folkets valda representanter."BRUSSELS, Sept 7 (Reuters) - European Union finance ministers agreed on Tuesday to submit future budget plans for review by the European Commission and other EU governments"

Finance ministers give green light to EU oversight of national budgets
"But in a significant victory for the UK, London managed to wrangle an exception, allowing it to submit its spending plans to the House of Commons before it hands them over to Brussels and other member states for consideration."


Det renderar en viss heder åt britterna att de tycker att de som först ska se budgeten är det egna parlamentet, nu är väl i och för sig inte Osbornes budgetar någon som glädjer speciellt många.Och så här lät det i maj när detta förra gången var på tapeten:

"Statsminister Fredrik Reinfeldt är inte beredd att gå med på att lämna över den svenska statsbudgeten i förväg till EU-kommissionen, vilket sannolikt blir ett av kommissionens förslag till ökad budgetkontroll inom eurozonen när de presenteras senare i dag.
...
– Jag kommer att invända mot det synsättet, säger Reinfeldt.

Tidigare i veckan sade oppositionsledaren Mona Sahlin till TT att det är uteslutet att Sverige skulle gå med på det.
"
DN, TT-Reuters


Jo så lät det då och nu är dom tysta som möss, mandom mod och morske män är det ont om när det gäller EU. Varför gör inte Sahlin & co detta till stor skandal? EU kommissionen och övriga regeringar i EU ska godkänna den budget som vår regering har totat ihop innan den kan visas för folkets demokratiskt valda representanter i riksdagen.


I den ovan länkade TT-Reuters artikeln står det också så här:

"Nio länder, däribland Sverige, har undantag från att införa euron. ...
Storbritannien och Danmark har laglig rätt att avstå från att införa euron."


Rent nonsens det finns inga nio länder som har undantag, det är endast Storbritannien och Danmark som har undantag alla andra är skyldiga att göra allt de kan för att uppfylla kraven för att kunna införa euron. Det är obegripligt att man om och om igen kan blåljuga svensken rätt upp i ansiktet om detta.

0 comments:

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>