2010-09-20

Valeländet

Fi fick 2935 röster, det var nog inte så lyckat det där med att elda upp pengar och skadan blev förmodligen än värre av att det fick så stor medieuppmärksamhet. Vad ska Gudrun nu göra? Det borde rimligen innebära slutet för Fi. Eller kommer Benny Andersson att fortsätta bistå med finansiering?

Torde väl vara samma för PP som i och för sig fick "hela" 4279 röster.

Tror inte att varken Fi eller PP är av samma envisa obändiga kaliber som dessa tappra entusiaster:

glatt och entusiastiskt torgmöte på lördagen trots att de nog visste att chanserna att vinna folkets hjärta inte var så stora. Klara tydliga budskap, vi vill föra en BRA politik (ord och inga visor), röstar ni på dom (gest mot alliansvalstugorna) eller på dom (gest mot de rödgröna stugorna) får ni bara ännu mer arbetslöshet och elände. 12 st röster blev det i riksdagsvalet trots att de i vart fall i sitt omdöme om konkurrenterna hade en analys som nog kommer att stå sig.


I Malmö som har sina "etniskt rensade" delar och tydligt uppdelat mellan öst och väst blev M framgångarna störst i den annars röda östra delen och S fick sitt största bakslag där.

Tarvar förstås en analys av de enskilda distrikten för att bättre se var man röstat blått eller rött, uppdelningen skär in i både de "fina" delarna av stan och vice versa. Men det får bli en annan gång.
Rättelse:
Såg i hastigheten fel, rätt ska vara rätt, SKP har hittills i alla fall 100 röster i Riksdagsvalet det blev fel med många hundra procent där. Det var KP som hade 12 och enligt den senaste noteringen 13 röster i riksdagsvalet.

9 comments:

Anonym sa...

Det handlar bara om utseende. Att se statsmannamässig och trygg ut.

Björn Nilsson sa...

12 röster? Är inte Malmö ett av de få orter i Sverige som kan betecknas som ett "fäste" för SKP och där de till och med har radiosändningar? Jag begriper inte varför de inte går ihop med KP som ju är rätt likartat. Oense om kärnkraften kanske?

Jag kollade på kartan - vill folk verkligen bo på ett plejs som heter Skumparp!?

/lasse sa...

La in en rättelse, blandade ihop just SKP och KP, SKP hade senast 100 riksdagsröster.

Björn Nilsson sa...

Det ger ju en annorlunda bild av läget: KP ställer ju inte ens upp i Riksdagsvalet! Fast det har ju klagats om att folk blandat ihop partierna (vilket kan vara lätt att göra om man betraktar dem på långt håll). De där KP-rösterna kanske var avsedda för SKP.

/lasse sa...

Så kan det nog vara, KP rösterna var handskrivna, SKP har nu ökat med 42% och är uppe i 142 röster, KP har ökat till 15.

Totalt är det nu uppe i 157 röster om vi ger de handskrivna till SKP. Det är inte speciellt många knappt ens de närmast sörjande.

FI och PP har också ökat antalet röster till 7802 resp. 10276, men fortfarande bara drygt en halv procent av rösterna. Återstår att se om dessa är "riktiga" föreningsrörelsepartier eller de står och faller med några frontfigurer.

Någon större inverkan på det rödgröna valresultatet har det inte haft att några röstat på Fi och PP, hade de gått till alliansen kunde det ha gett dem egen majoritet.

Björn Nilsson sa...

PP innehåller väl en stor mängd medlemmar utan föreningsvana och kanske med ett beteende som kanske inte är anpassat för långsiktigt målinriktat trälande, gissar jag. Men det finns ju en del ledarfigurer och tänkare i alla fall, även om alla ledare kanske inte är de största tänkarna. Fi hänger mycket på fru Schyman, så om hon lägger av är det frågan om resten finns kvar.

Skall vi säga "bättre lycka nästa gång" till (S)KP?

/lasse sa...

Det kan vi väl göra, dessa kämpar är nog inte de som kastar in handduken i första taget. Förmodligen lite "die hard" Bruce Willis typer, om så världen rasar in runtom dem så står de pall. ;-)

/lasse sa...

% förändring i antal röster:
SD +106,1
MP +48,0
M +21,7
V +1,3
FP -0,3
S -7,1
KD -10,0
C -11,6
ÖVR -45,8


När övriga fallit så mycket och Sd kommit in I riksdagen innebär det att hela 98,7% av röster som räknas, dvs ej blanka och ogilltiga, finns representerade i riksdagen. 2006 var det 94,3%.

Björn Nilsson sa...

Jag blev inspirerad av dig att gå in och kolla hos Valmyndigheten. Med 221 röster ligger SKP ändå bättre till än exempelvis Kalle Anka-partiet som (med tre varianter av stavningen) inte fått mer än femtio röster.

Suck ja. Den hårda och utdöende kärnan. Sådana trofasta kämpar ser vi nog aldrig mer. Undrar om inte SKP hade uppåt 400 riksdagsröster i förra valet, och ett par kommunala mandat i Gällivare?

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>