2010-11-10

Det tar sig

sa han som hade eld i håret.


Nu verkar det som om det börjar röra på sig hos S efter valförlusten. Snart är det nog öppet krig och hela havet stormar i S partitopp. Från ett 40% parti till ett 30% parti (20-25% i nästa val?) ger ju betydligt sämre förutsättningar för överbetalt dökött i toppen.

I stort är det samma partielit som utsett Sahlin och nuvarande ledning som nu ska "förändra" och "förnya" S så fler vill rösta på dem. En partiledning som gjort den ena taktiska blundern efter den andra kommer nu att tas trid för sina positioner och kunna fortsätta som tidigare.

Det kvarvarande fotfolket står där med mössan i handen och skrapar med foten och undrar hur det ska gå, vem blir deras nye patron?

Risken är liten att det blir någon grundläggande förändring, det blir nog mest taktiska scenförändringar. Som sammansättningen ser ut fortsätter golgatavandringen med mer högerpolitik, marknaden vet bäst. Någon omdanad egen verklighetsbeskrivning blir det nog inte fråga om, rötan har gått för långt.=======================
Kris hos Socialdemokraterna - Studio Ett

Sahlin: Partiledningen bör erbjuda sina platser - SR

Säger Sahlin nu, men som det låter på henne så är hon kvar efter denna "omprövning".

"Sahlins besked på eftermiddagen i dag om att hela partiledningen ska ställa sina platser till förfogande, överrumplade andra ledamöter i verkställande utskottet, som anser att det inte är vad som beslutats, men som inte tänker protestera offentligt, trots att de har invändningar i sak."

Sahlin: ”- Vi som blir omvalda får sedan sätta igång med förnyelsearbetet"When governing groups are deprived of their special economic privileges, their interests will be more nearly in harmony with the interests of the total national society."
"det börjar röra på sig i stian, kommer det en ny godsägare eller ..."

5 comments:

Björn Nilsson sa...

Varifrån kommer det där sista otäcka antiliberala citatet?

/lasse sa...

en amerikan som hette Reinhold Niebuhr, vet inte så mycket om honom men som jag förstått det inte alls någon elak socialist ellr vänstertyp.

Jan Wiklund sa...

Så länge vi andra inte mobiliserar för något annat är det bekvämast att låtsas som ingenting. Vi får skylla oss själva.

I Norge kunde ett enda LO-distrikt (Trondheim) svänga hela s-partiet genom att visa mycket tydligt vad medlemmarna ville, och också mobilisera medlemmarna för detta. De hade förstås också ett förbund (Fagforbundet, motsvarar närmast Kommunal) på sin sida.

Nog skulle Stockholms LO-distrikt plus SEKO och Transport kunna svänga S om de riktigt gärna ville...

Pierre Gilly sa...

Titeln pa Chomskys bok Necessary illusions ar, om jag minns ratt, inspirerad av Niebuhrs forestallning att massorna behover illusioner. Niebuhr har varit popular bland flera amerikanska presidenter. Obama inte minst.

/lasse sa...

Är man då i gott eller dåligt sällskap när man citerar "Niebuhr", kan man fråga sig.

Själv råkade jag se citatet på ett amerikanskt kommentarsfält och tyckte det var rätt så bra.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>