2010-11-12

Hittills bästa

inlägget i S ideologiomprövning efter katastrofvalet.

En elegant och intelligent sågning av den ekonomiske härskaren på Sveavägen, det tar sig. För en annan som gillar de mer råa, burdusaoch rättframma anglosaxiska akademiska dispyterna är den förstås väldigt svenskt "snäll" och försiktig, men trots dessa reservationer är den lysande och träffar nog där den ska.

Nog måste det väl finnas krafter inom S som inser behovet av en ordentlig intellektuell uppryckning i partitoppen. 
=============================
Förnyelseprojekt – inte terapisamtal
Väljarna begrep inte vad socialdemokraterna sa (”vi nådde inte ut”), väljarna var lurade av Moderaterna, väljarna var lurade av media, väljarna borde rent allmänt ha vetat bättre.
...
Till råga på allt elände kan väljarna dessutom ha varit under inflytande av naturfenomenet ”Den Europeiska Trenden”. Fenomenet går ut på att svenska väljare inte kan rösta på Socialdemokraterna om socialdemokratiska partier förlorar val i Belgien, Nederländerna och Tyskland.
...
”Vi måste ta reda på... om socialdemokratin över huvudtaget har svaren på det moderna samhällets utmaningar” kriskommissionen låter nästan som om den vill lägga ner partiet.
...

Kielos

1 comments:

Simsalablunder sa...

"Nog måste det väl finnas krafter inom S som inser behovet av en ordentlig intellektuell uppryckning i partitoppen."

Det gör det, men om de har tillräcklig talan återstår att se. Skånedistriktet håller nog med Sommestads mer än Östros, men de har blivit överkörda förut, trots att det är största partidistriktet.

Sommestads text var verkligen en frisk fläkt bland allt det unkna gamla som man får till livs genom högersossarnas envisa försök att sätta dagordningen. Förtjänar verkligen att lyftas fram.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>