2010-11-30

Lögnaktiga parasiter

Detta ska föreställa Sveriges seriösaste morgontidning i nådens år 2010?

Dagens Nyheter:

Men risken finns att de tyska skattebetalarna inte bryr sig om euron utan snarare kommer att se sig som lurade: av lögnaktiga greker som inte vill lägga om livsstil och av diverse andra europeiska latmaskar som ägnat sig åt att gå i förtidspension eller sorglöst bygga hus för pengar deras banker billigt lånat ut till dem. Och dessutom lurade av den egna politiska klassens retorik om EU och Europa som de börjat misstänka döljer verkligheten – en union för allas vårt bästa, javisst, men på väg att bli till en transfereringsunion, en gemenskap där just Tyskland ska ta hand om de andras bekymmer.

Kolumnen: Richard Swartz om att EU måste bli mer likt Tyskland.

Ärligt talat något av det vidrigaste jag läst på länge, frågan är om de ens sjunker så lågt på SD-kuriren.


Nu är det bara 4 år kvar till hundraårsminnet när Europa satte igång den stora destruktiva slakten som kallas första världskriget. Inte ska Europa vara sämre under detta århundrade, det finns ju fortfarande untermenschen i form av lögnaktiga latmaskar som ondskefullt konspirerar mot herrefolket för att lura dem på deras pfenning. Ständigt dessa parasiter som gör livet outhärdligt för herrefolket, är det inte den evige juden är det dessa latino och kelter parasiter.

3 comments:

Simsalablunder sa...

Carl Bildt tycker att Swartz är spot on i sin "analys".

/lasse sa...

Bildt är ju balkankännare borde väl förstå sig på sånt här.

Man kan lätt komma på paralleller, låt säga att man får igenom gemensam finanspolitik i EU då står vi där i ett balkanläge.

Sönderfallet av Jugoslavien föregicks av skuldsättning i utländsk valuta, jugoslaven hade likt många andra fattigare länder utnyttjat de negativa realräntorna i slutet av 70-talet, närmast tjänstefel att inte låna i ett sådant läge, men så drog Volker upp räntorna till ockernivåer och "fattiglapparna" stod där med skägget i brevlådan. IMF och VB kommer för att rädda kreditorerna, nä så var det förstås inte de skulle rädda låntagarna från undergång och misär. Åtstramning och "strukturella" reformer, som inte minst bestod i att republikerna strippades på sin ekonomiska självständighet, anbefalldes och det ekonomiska eländet kom som ett brev på posten. De rika republikerna som Slovenien och Kroatien ville inte längre skicka pengar till de fattiga som Bosnien, Makedonien och inte minst Kosovo där KLA hållit på med olika sorters terror under hela 80-talet. (på 80-talet var de elaka terrorister i all internationell press). Resten är historia.

Receptet för eurolandet ser likartat ut, lär de sig aldrig. Åtstramning och arbetslöshet står redan på programmet, IMF är på banan, unionsmedlemmarna ska strippas på ekonomisk frihet och strukturreformeras. Hur ska det sluta, kan det sluta lyckligt?

Jan Hagberg sa...

Knappast förvånande för den som tidigare följt Swartz drapor om Jugoslavien i Svenskan! Om ordet ”serber” i hans alster där konsekvent bytts ut mot ”judar”, hade det över landet hörts ett ramaskri för att tidningen blivit en smitthärd för antisemitism. Nu är det svenska mediala samvetet så selektivt, att han efter långvariga försyndelser bara sparkades två gånger – och det i det tysta. Så kan han i stället nu i DN, efter det andra varvet, fortsätta att spela ut sitt herrefolksmanér.

Det är nämligen så att i den moderna tiden har han – efter högsta föredöme västerifrån – om serber kunnat påstås vad som helst, utan ingripande från de eljest så korrekta.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>