2010-12-11

Bernie Sanders
The Effort to Claim That Economists Support Obama's Capitulation on Tax Cuts for the Wealthy

3 comments:

Simsalablunder sa...

Det skulle behövas en hel bunt med sådana talare här i Sverige, ordentligt pålästa och en förmåga att leverera lättbegripligt vad de talar om.
Bernie Sanders talar om greed, vilket får mig att tänka på den numera invalde M-riksdagsledamoten Johnny Munkhammar, som skrockade medhållande "greed is good" vid något seminarium med liktänkande. Han är förstås inte ensam på något vis att tro på den sentensen.

Björn Nilsson sa...

Killen som satt bakom Sanders såg väldigt tom ut i nyllet. Skulle någon i svenska riksdagen vara kapabel till ett sådant här tal?

"Tillbaka till tjugotalet" kan vara en nyckelfras. Det är en känsla som jag och en del andra har haft ett tag även vad det gäller politiken i Sverige. Tillbaka till en tid när det inte fanns mycket av sociala trygghetssystem verkar vara målet.

/lasse sa...

Han är förstås inte ensam på något vis att tro på den sentensen.

Jo Munkhammar med anhang tror säkert på den ”sentensen”, att det är bra för dem själva.


Skulle någon i svenska riksdagen vara kapabel till ett sådant här tal?

Man får nog söka med ljus och lykta då, vem vet man kanske skulle kunna hitta någon på riksdagens vaktmästeri som förvisats till tjänst i riksdagens katakomber där denne inte kan öva menligt inflytande på de folkvalda.

Man skulle förstås kunna tycka att någon skulle gå att hitta hos de förmenta arbetarpartierna. Men föga troligt, de bloggar som finns där man uppnått en viss position typ kommit in i riksdagen trör man så försiktigt att det nästan ser ut som om man hade att göra med lismare och rövslickare. Förr fanns det nog en och annan tom kanske en folkpartist som Sten Sjöholm.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>