2011-01-16

Fritt fall


Det är inte utan att jag kommer att tänka på Bosse Ringholm som om någon sa att denne saknade sjukdomsinsikt. I stort verkar det ärevördiga f.d. arbetarpartiet lida av samma åkomma, dvs avsaknad av sjukdomsinsikt och verkar ha gått ordentligt vilse pga vad som närmast verkar vara svårartad demens.

Efter att en tid ha fått stå på bryggan och rattat det stora skeppet och frottera sig med den överklass som äger skeppet började man överge dem där nere som tillbringar sin mesta tid under vattenlinjen som galärslavar men som satt dem på bryggan. De som ägde skeppet var länge nöjda med hur man styrde trots att de hellre sett andra skeppare på bryggan. Men nu har man äntligen lyckats bli av med det där patrasket och fått sin egen skeppare som inte på minsta sätt kommer att gira babord i folkets intresse, kursen ligger nu än stadigare på styrbords halsar.

Alla S-märkta som frotterat sig i de fina salongerna kommer nu att märka att efterfrågan på deras tjänster kommer att avta i takt med att partiet sjunker ner i bråddjupet. Trodde de att de var jämlikar. Rädda sig den som kan.
Angående primesmittan så kan man komma ihåg vad SN (Svenskt Näringsliv) representerar och ytterst är ett organ för. Hermansson skrev om de 15 familjerna som ägde Sverige, med Wallenbären i spetsen. SAF, Industriförbundet och sedermera SN har med sina propagandaorgan helt dominerat vår ekonomiska debatt de senaste dryga tre decennierna och inte sällan med mycket grova vinklingar för att inte säga rena felaktigheter om det ekonomiska läget.

Endast ett barn kan tro att en minoritet av den överklass som i Sverige äger näringslivet skulle ha med folkflertalet identiska intressen när en privilegierad minoritet vill gör sin världsbild till S och vår världsbild. 
(man borde nog säga ”berättelse” i stället för ”världsbild” men jag har nog inte vant mig vid denna nymodighet förrän det blivit omodernt)
När man befinner sig i fritt fall kan det vara ett lämpligt tillfälle att lära sig att flyga:
svd
ex
dn
dn2

3 comments:

Björn Nilsson sa...

Jag tror Petty-pojken en gång gjorde en låt som heter "Free falling".

Undrar var SAP landar? Någonstans borde det ta slut. Kanske man blir en tvåprocentsgrupp ungefär som det en gång stora och inflytelserika kommunistpartiet i Frankrike? Om man inte är så många kan man ändå leva rätt hyfsat på kvarvarande tillgångar, antar jag, sälja en fastighet då och då kanske.

Teckentydaren sa...

Jo jag tänkte på den Petty låten men tyckte S behövde något mer optimistiskt, typ försöka få luft under vingarna. Men då får de nog dumpa en heldel barlast om de ska lyfta igen.

Anonym sa...

Verkligen underligt det där med politik. Om alla säljer sin röst i Sverige och ja, säg att det råkar vara ett Nazistparti som köper den på Blocket. Då kommer nuvarande regler om "arbetslinjen, kontakta en politiker och bidragsfusk" att omvandlas till "Arbeit Macht Frei i koncentrationslägret, Hitler i bunkern mitt i Centrum och Stockholmsbörsens krasch och hauss för riksdagsbörsens handel med rösträtter". Giltig i 4-5 år och det kan ju vara en utslagsröst. Ja, en prislapp på sisådär 400 000 kr för förlust av sociala förmåner i 4-5 år.De behöver ju inte ens ändra nuvarande lagstiftning. Shit the same vem som regerar och tillämpar skiten.Verkligen trist....ja, verkligen trist om 100 år. Fast vem bryr sig?

Vill du köpa min röst? Håll utkik på Blocket, utländska hemsidor där man kanske främst intresserar sig för Europaparlamentet etc.

Du betalar tågbiljett. Vi möts så pengar kan sättas in på mitt konto samtidigt som dina anonyma röstkort lämnas över till mig och jag röstar åt dig.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>