2011-02-24

Farväl Europa

På Dublins internationella flygplats är det varje dag en vanlig syn att se den ”äldre” generationen tar farväl av sina unga som måste emigrera för att få jobb.

1000 personer i den aktiva och unga generationen lämnar varje vecka för att emigrera till någon annan plats på jorden för att få jobb och en bättre framtid. Det är inte fråga om långpendling utan familjen emigrerar och denna irländska tillgång av aktiva och företagsamma är förmodligen för alltid förlorade för Irland som nation. Ett vanligt mål är Australien, dvs på andra sidan jorden.

Med den ekonomisk politiska ideologi som är den förhärskande i EU och som förespråkas av de ”självständiga” oavsättliga ekonomiska gudarna i ECB är det så har det ser ut i fler länder som ska ”spara” sig till framgång.

En ekonomisk politik som inte kan leda till annat än katastrof i ett åldrande Europa där andelen gamla inaktiva ökar och förväntas öka än mer. Vad är syftet och meningen med att köra i väg unga aktiva barnfamiljer kan fråga sig, vill man förvandla Europa till något som liknar många fattiga länder där man är beroende av en diaspora av folk som skickar hem hårdvaluta till sina fattiga släktingar?

Goodbye, My Ireland
“Leaving here is a big thing and everyone doesn’t want to go. It’s a last resort really.” Alan Niland Irish Electrician

“All our young people are going. It’s not only the immigrants that have come into the country and gone home. It’s all our young people, all our own are going.” Rita Niland Alan Niland’s mum

“We went from being a country with a banking system to a banking system with a country stuck onto it because the banks became three times bigger than the gross national product of the country” David McWilliams Economist

“The idea that austerity measures could trigger stagnation is incorrect,”
Jean-Claude "Pangloss" Trichet.

Jean-Claude som är mycket nöjd med sitt och ECB ”självständiga” överhöghet över den europeiska monetära politiken, Jean-Claude tycker att de har varit mycket framgångsrika.

2 comments:

Björn Nilsson sa...

Tänk om alla sticker iväg, då kan man ju sänka skatten till noll! Bingo!!

Bara en undran: finns det samma möjligheter för emigration längre, såvida man inte råkar ha åtråvärda kunskaper? Irländska grovjobbare kan väl ersättas av vilka andra grovjobbare som helst?

/lasse sa...

Det krävs förmodligen lite yrkeskunskap, en snickare eller elektriker från Irland torde ha större chanser att komma till Australien än en Afghansk fåraherde. Som den nämndes i artikeln hade den ene fått jobb hos någon Irländare med firma i landet han skulle till. Det finns ju redan en och annan i USA, Australien etc som har irländsk bakgrund och man kan kanske anta att dessa kan vara benägna att försöka anställa irländare som vill emigrera.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>