2011-02-05

Teorin och verkligheten

Enligt teorin som Borg & Reinfeldts ideologiska tvillingar i Storbritannien arbetar efter så skulle ekonomin få en skjuts när de stålbadar den offentliga ekonomin och hoppas på att skära ner underskottet. Iden är att folk inte spenderar så det blir produktion och arbete därför att de är rädda för det offentliga underskottet och sparar ihop till de kommande skattebetalningarna som ska betala tillbaks statskulden. Enligt iden (det vore löjligt att kalla det teori när galna ekonomer får idéer) om Ricardian equivalence. Den Ricardianske konsumenten lyser dock med sin frånvaro i Storbritannien, enligt Osborne var det så kall vinter att Ricardo stannade hemma och inte vågade sig ut i kylan. Osbornes och Camerons politik kommer nog att hålla britterna så pass kylslagna så de nog får svårt att tina överhuvudtaget innan nästa vinter.


High-street gloom as consumers stop spending
• People cut spending on everything from homes to DVDs
• Record numbers of people declared insolvent"

Bank of England chief Mervyn King: standard of living to plunge at fastest rate since 1920s
Households face the most dramatic squeeze in living standards since the 1920s,

“The squeeze on living standards is the inevitable price to pay for the financial crisis and subsequent rebalancing of the world and UK economies.”"
Mervyn King

1 comments:

Björn Nilsson sa...

Stålbad - att bada i järnhaltigt vatten (gammal medicinsk vidskepelse, man blir väl möjligtvis ren utvärtes, men i övrigt ingen medicinsk verkan).

Kyla - man kan förvänta sig att ett större antal åldringar i England än vanligt skall frysa ihjäl i sina utkylda hem denna vinter.

1920-talet - bland annat en rejäl generalstrejk.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>