2011-02-01

Washingtonologi

Direkt från imperiets diplomatlexikon


– Det är viktigt att det blir demokratiska val. Man ska samtidigt veta att det är en ung befolkning, stor arbetslöshet och många analfabeter.”
landsfader Fredde

Nä de är nog inte mogna för allt för mycket "freedom" de där mörkhyade människorna, de behöver nog en stark ledare som kan hålla demokratin i schack. "Fria" val är nog bra bara de inte är allt för fria.

Hur ska vi tolka landsfader Fredde, även vi har hög arbetslöshet och allt sämre skolresultat i valfrihetens friskoleparadis, hur fria val kan man ha i ett sådant läge så inte arbetslösa och obildade med sina röster jävlas med Alliansens kärnväljare. Är det verkligen rimligt att fattigpensionärer och Fas 3:are har rösträtt?

2 comments:

Björn Nilsson sa...

Kan man tänka sig en konvergensteori: mer av demokrati i diverse hel- och halvdiktaturer i Tredje världen som kompenseras med mindre demokrati i de gamla industriländerna? Ungefär en global halvdiktatur således?

/lasse sa...

Vän av ordning undrar om det går att vara till hälften gravid. Utvecklingen av demokrati hade kommit en bra bit på vägen fram till 70-talet, sen har det mest handlat om att rulla tillbaks det demokratiska otyget. Ekonomi var det första som befriades från det demokratiska oket och EU konstruktionen gör sitt bästa för att rulla tillbaks på övriga områden. Demokrati handelar nu mer om det fria valet att få blir uppskörtad av Eon eller typ Fortum.

Mubarak har nu lovat att inte ställa upp för omval men lovat att han ska se till att ”stabilitet” gäller och att övergång till nästa diktatur går smidigt. Att han skulle fortsätta så länge till var nog inte väntat ens före demonstrationerna. Förmodligen blev det inte riktigt som planerat, Mubarak hade förmodligen valts om i ”fritt” val för att sen installera sonen så folk hade haft tid att vänja sig vid denne fram till nästa ”fria” val.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>