2011-05-30

Grekerna omyndigförklaras, demokratin upphävs

Grekland ska tydligen nu tvångsförvaltas av EU och IMF. En viss ironi att det som brukar kallas demokratins vagga blir det första land där EU upphäver demokratin och inför de facto fascism av EU modell. Ett korporativt teknokratiskt styre under EU-elitens ledning där individen och demokrati inte gör sig besvär.

Detta verkar den socialistiska regimen kämpa för att övertyga oppositionen är den enda vägen.

2014 är det hundra år sen det Första världskriget satte Europa i brand. Dagens politiker verkar inte ha de minsta betänkligheter att bete sig lika galet som dåtidens makthavare gjorde, totalt hjärnsläpp som inte började repa sig förrän fram på 30-talet men behövde även ett Andra världskrig för att helt upphäva galenskapen.

”En ny oro har drabbat finansmarknaderna och den här gången är det en kombination av misstro mot en återhämtning i amerikansk ekonomi och djup misstro mot Greklands möjlighet att klara sig.

Det som gav finansmarknaderna en skrämselhicka den här gången var uppgifter i den brittiska affärstidningen Financial Times i morse, vilket tolkades som att Grekland inte på egen hand kommer att klara skuldsaneringen.

Den vanligtvis välunderrättade tidningen skrev att europeiska ledare förhandlar om ett avtal som kommer att innebära ett utländskt inflytande över skattepolitiken och privatiseringar i utbyte mot nya nödlån.

Greklands förvaltning hamnar i andra händer än regeringens med andra ord och ordet tvångsförvaltning ligger nära till hands för att kunna undvika det som tycks ofrånkomligt, en nationell konkurs som också hotar euroländerna.
SR Ekot

Ny och ny oro, att inget skulle återhämta sig med galen nyliberal nedskärningspolitik har man kunnat läsa hos källor som är lite mer balanserade i sin syn på ekonomi än vad man hittar i vanlig media.

The Piigs coming home to roost.

Och slaktarna från EU och IMF dissekerar kadavren på jakt efter de fetaste bitarna.

3 comments:

Björn Nilsson sa...

Det funkade ju rätt bra att avveckla demokratin i Grekland 1967 så varför inte en repris - men med EU- och IMF-byråkrater i stället för klumpiga militärer som torterare av ett helt folk?

Hannu Komulainen sa...

Men vänta nu, har vi inte fått reda på nyligen att IMF blivit en progressiv organisation? Och att Chefens våldtäkt var arrangerad av de slemma nyliberalerna i den amerikanska makteliten? Eller ligger det progressiva bara i att europeer får smaka på den nyliberala medicinen, inte bara folk i Tredje Världen?

/lasse sa...

Jo i början av den stora krisen förekom faktiskt lite försiktiga mea culpa från olika IMF figurer / ekonomer. De trodde väl i sin enfald att receptet behövde vara lite mer verklighetsanknutet när det gällde västländer. Men de fick snart lära sig av inte minst EU politiker och dito ECB figurer att de gamla katastrofrecepten var vad den bångstyrige European behövde för att inse sin rätta plats i tillvaron. Kungörelsen från överprästerna i Frankfurt och Bryssel har gått ut till hela riket, ett allmänt påbud om att gissel och flagellation är det enda som kan blidka prästerskapet och penningens gudar.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>