2011-08-31

Den nye ledaren för Bondeförbundet
28 år och tokliberal, man frågar sig om nippertippan ens är torr bakom öronen. Förre CUF ordföranden var ca 26 när han tillträdde och ca 30 när han avgick. Hade man valt ny C ordförande lite tidigare hade ordföranden för ungdomsförbundet varit äldre än partiordföranden.

”Jag skulle kunna skriva en bok om min beundran av Dagny Taggart [Rands hjältinna i ”Atlas Shrugged”]. Fler Dagny Taggarts skulle behövas. Fler starka kvinnor som vågar tro på sin övertygelse och på sitt innersta kall. Vågar försvara sig och sin egendom gentemot klåfringriga och visionslösa socialister.
Jag har precis läst färdigt tegelstenen Atlas Shrugged, skriven av Ayn Rand och jag är oerhört imponerad, både av gestalterna i boken men också filosofen Rand som på ett fantastiskt sätt beskrivit sin övertygelse i skönlitterär form.

Atlas Shrugged slår alla mina tidigare böcker med hästlängder. …”
annieloof.se

Lööf citerar också ur Ayn Rand boken:
”Ytterst är min filosofi uppfattningen om människan som en heroisk varelse, med sin egen lycka som livets moraliska mening …”

”Jag svär vid mitt liv och vid min kärlek till livet att jag aldrig ska leva för någon annan människas skull …”


Annie Lööf är ingen riktig centerpartist Pålsson Syll
Precis som USA:s förre riksbankschefAlan Greenspan och libertarianen Johan Norberg,hyllar Annie Lööf den fullständiga och iskalla egoismens företrädare framför alla andra – Ayn Rand.

Att välkända nyliberaler som Greenspan och Norberg vurmar för Ayn Rands övermänniskoideal är kanske inte så förvånande. Att Annie Lööf också gör det och kallar Rand ”en av 1900-talets största tänkare” kanske förvånar en del.

Är Ayn Rands unkna iskalla egoism verkligen det stoff vanliga centerväljares drömmar är gjorda av? Jag hoppas och tror inte det.


Medierna utsåg Annie Lööf till ny C-ledare - Lanestrand
Annie Lööf har helt anpassat sitt budskap till de politiska trendsättarna; hon är positiv till utbyggd kärnkraft och Natomedlemskap. På svt:s utfrågning före valet svarade hon att hon röstat nej till EMU men 2010 ändrat uppfattning och för EMU. Troligen har hon nu ändrat sig igen. Lööf gillar att svenska soldater krigar i Afghanistan och JAS-plan i Libyen. Skolad i andan av Sveriges mäktigaste propagandamaskin, Timbro, överger Lööf centerns ursprung som småfolkets parti på landsbygden, som historiskt varit en ständig kamp mot godsägare och högern.Annat var det förr (1967):

Centern skulle få over 15% i valet 1968 (största borgerliga parti och M det minsta), 20% 1970 och toppa 1973 med 25% samtidigt var Fp på väg neråt.

---------3 comments:

Jan Wiklund sa...

Man kan undra hur en organisation (i det här fallet Centerpartiet) är beskaffat som utser en person som uttryckligen säger att hon skiter i alla utom sig själv till en post med inflytande. Begriper dom inte att hon kommer att blåsa dom alla vid första bästa tillfälle?

Teckentydaren sa...

I Youtube inslagen med Lööf kan man notera skillnaden när hon pratar hos Timbro TV och den andra som jag är en C produktion för partiet. Det troliga är nog att här har vi ytterligare en lismande smilfink vars ideologiska riktmärke är att säga vad denne tror att publiken vill höra för tillfället.

Kerstin sa...

Dystert när Sverige börjar styras av barnrumpor som inte kan tänka en klar tanke.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>