2011-09-20

Lider finansen av mental ohälsa?

Någon mystisk smitta har spridit sig i EUropa, alltfler politiker blir besatta av den allmänna antirationella galenskapen som sprider sig som en löpeld.

Våran egen regering med den ekonomiskt ansvarige finansministern diagnosticeras av ledande bankekonom med insikter i människan psyke.
Swedbanks chefsekonom Cecilia Hermansson tycker att regeringens prognoser är manodepressiva.
...
– Jag tycker att det finns en viss manodepressivitet i prognosarbetet som faktiskt inte gynnar den ekonomiska politiken och det är ganska allvarligt, fortsätter hon.”
Sluten vård och behandling med el-chocker är nog det enda som eventuellt kan ha möjligheter att lindra sjukdomstillståndet.

I USA och förmodligen även andra länder är det möjligt för underhuggarna att avlägsna en President som kan diagnosticeras med mental ohälsa och som uppenbarligen är till fara för sig själv och andra. Undrar om vi har någon liknande lagstiftning, här har vi trots allt ett utlåtande från en ekonom och ekonomer säger sig var fena på det där med psykologi.

Så sant så sant, ”vi” kan återigen ty oss till America, ingen bankir behöver riskera galenskap i sin hunger efter penningen, USA:s centralbank har nu åter öppnat sk ”dollar swap lines” till de europeiska bankerna som suger som dibarn den efterlängtade näringen som den närige Scrooge på ECB förvägrar dem.


1 comments:

Hugo Heden sa...

Nu har Borgs och Reinfeldts finfina arbete också noterats av Warren Mosler:

http://moslereconomics.com/2011/09/20/sweden-pledges-to-keep-budget-balanced-as-economy-slows/

In case you thought Sweden knew how it worked ...

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>