2011-10-02

Tony

The Wonderful World of Tony Blair

Robert Murdoch gjorde honom till premiärminister i förenade kungadömet. När Thatcher fick frågan vad hon var mest nöjd med av det hon gjort/skapat som premiärminister svarade hon Tony Blair. Sen blev han Bush poodle. Numer är han väl avlönad politisk jet set kändis.

I talararvoden lär han ha höstat in nio miljoner pund, han har betalats en sexsiffrig summa (pund) av Louis Vuitton / Moët Hennessy (LVMH) för att göra reklam för dem, LVMH ett av världens största företag inom lyxproduktsbranschen. Detta är ju populära märken även hos svenska politiker. Han kammar in en halv miljon årligen från Zurich ett Schweiziskt försäkringsbolag som råggivare. Två miljoner om året får han som sk senior advisor åt finansbolaget JP Morgan. Det är inte helt lätt för journalisterna att reda ut Blairs ekonomi då han sköter sina affärer via minst åtta olika bolag. Den uppskattning som reportaget gjort så ska Blair de tre första åren efter sejouren på Downing Street ska bolagen ha haft intäkter på minst 13,8 miljoner pund, ca 150 miljoner sek.

Blair är politisk konsult åt bl.a. Kuwait, dvs emiren. En av de han ska förhandla med som sk peace envoy i mellanöstern. Ett kontrakt som lär vara värt £27 miljoner för Blair. Tony besöker regelbundet AbuDabi för att diskutera religion och klimat med sina klienter hos emirat familjen och ge politiska råd. Dessutom en mängd andra åtaganden, så mycket tid över för Palestinierna verkar det inte bli.

Göran Persson lär väl ligga i lä där trots att han ansträngde sig hårt för att vara den globala eliten till lags på alla sätt. Stackars Mona hon nådde inte ända fram och kunde notera Statsminister i sitt CV för att kunna hösta in de stora slantarna. Di svenska får väl nöja sig med att få lite smulor från de lokala kapitalisternas bord. Obama lär väl inte gråta om han förlorar nästa val, oavsett vilket lär han med sitt smorda munläder och president för imperiet lär smälla högre än Bush poodle och PM i förenade kungadömet.
1 comments:

Kerstin sa...

Men läste vi inte för en tid sen att Maud Olofsson hade köpts upp av den amerikanska regeringen, som "rådgivare"!! dvs som "vår" (amerikanernas) kvinna med rötter i den svenska regeringen, vår lilla knähund att påverka svensk politik genom, ja ockå, för Bildt finns ju där redan.

Skicka en kommentar

Tillåtna HTML taggar: <b>, <i>, <a>